Orice bucătar știe că un sos de calitate poate fi adevărata sa carte de vizită.
Este un truc din care gazdele pot învăța.
Un astfel de adaos poate transforma chiar și un fel de mâncare banal.Nu este necesar să preparați sosuri complexe cu un număr mare de componente, spune expertul bucătar al revistei noastre, Julia Arkhipova.Uneori, cea mai reușită va fi o variantă a ingredientelor disponibile.
Cum să faci un sos din smântână și usturoi
Lista de ingrediente
– O cană de smântână (procentul de grăsime poate fi oricare);
– trei căței de usturoi;
– o legătură de mărar;
– sare și piper;
– puțină brânză tare.
Procesul de gătire
Mai întâi trebuie să tocați brânza cu o răzătoare.Cantitatea poate fi ajustată după gustul dumneavoastră.Se toacă usturoiul și mărarul cu un cuțit.
Se ia smântâna și se introduc ingredientele în ea.
După sare și adăugați piper.
Se amestecă bine și se servește.
Acest sos va fi un adaos ideal la cartofi (fierți, prăjiți, fierți în cuptor), pui, legume, găluște, orez.Prin urmare, poate fi numit în siguranță universal.