Mulți oameni doresc uneori să-și diversifice alimentația cu diverse siropuri, dar suntem speriați de numărul de calorii și de compoziție.
De regulă, nu există nimic sănătos în compoziția siropurilor.
Dacă vorbim despre un produs natural, prețul acestuia va fi incredibil de mare, notează expertul bucătar al revistei noastre, Iulia Arkhipova.
Cum se prepară siropul natural de mentă?
Ingrediente necesare
– Un buchet mare de mentă (aproximativ 150 de grame);
– o jumătate de lămâie de mărime medie;
– câte o cană de apă și zahăr.
Procesul de preparare
Spălați bine menta și tocați-o cu un cuțit.Tăiați lămâia în felii.Se transferă ingredientele într-o cratiță sau o cratiță, se toarnă un pahar de apă.
Aduceți la punctul de fierbere și reduceți focul la o fierbere la foc mic.Se fierbe timp de cinci minute și se scoate de pe aragaz.Așteptând ca lichidul să ajungă la temperatura camerei, trimiteți-l la frigider peste noapte.
Preparatul nostru trebuie filtrat, se introduce zahărul și se întoarce la aragaz.După fierbere, lâncezim siropul la foc minim timp de cinci minute.
Acest sirop poate fi folosit în termen de 14 zile dacă este păstrat în frigider.