În timpul preparării piureului de cartofi, mulți bucătari au probleme servind o garnitură uscată și, prin urmare, nu foarte apetisantă.
Potrivit expertului ediției online BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova, există un ingredient secret care poate îmbunătăți rapid aroma piureului de cartofi.
Chiar și o cantitate mică din acesta este suficientă pentru a obține un piure de cartofi cremos și totodată foarte hrănitor.
Cum să faci piureul de cartofi perfect
Alăturarea de cartofi trebuie pregătită după cum urmează.
Se pasează tuberculii de cartofi fierți cu un storcător de cartofi.
În această etapă se obișnuiește să se adauge lapte și unt înmuiat, în timp ce ingredientul secret este smântâna.
Încercați să folosiți o lingură de smântână grasă cu un conținut de grăsime de cel puțin 20 la sută.Nu puneți mai multă, deoarece prea multă smântână poate face mâncarea prea acră.
Înainte de servire, amestecați bine piureul de cartofi și adăugați ierburi tocate, dacă doriți.
Piureul de cartofi, în procesul de preparare a căruia s-a folosit smântână, devine mai apetisant, fraged și gustos.