Când vine vorba de carne roșie, una dintre cele mai populare alegeri este carnea de porc.
Este mai ieftină decât celelalte varietăți și are și o serie de avantaje.
Cu toate acestea, este întotdeauna important să ne amintim că carnea de porc are un gust și un miros specific, care trebuie neutralizate cu marinada corectă, spune expertul în gătit al revistei noastre, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Recent, au devenit populare rețete de marinadă ‘de elită’, care fac mâncarea mult mai scumpă.Dar există o rețetă simplă și accesibilă care va face carnea de porc gustoasă.
Despre ce fel de marinadă este vorba
Lista de ingrediente
– Două linguri mari de maioneză făcută în casă;
– 3-4 căței de usturoi;
– câte o jumătate de lingură de piper negru și paprika;
– sare la discreția dumneavoastră.
Procesul de gătire
Este demn de remarcat faptul că ingredientele de mai sus vor fi suficiente pentru o jumătate de kilogram de carne de porc.Dacă există mai multă carne, trebuie doar să ajustați rețeta.
Carnea trebuie să fie spălată, uscată, împărțită în bucăți.Tratați produsul cu un amestec de sare, paprika și piper.
Apoi, tocați usturoiul și amestecați-l cu maioneză.Răspândiți marinada pe bucățile de carne de porc.Această marinată va funcționa în literalmente o jumătate de oră.