Dovleceii sunt adesea folosiți pentru a prepara diverse mâncăruri consistente, cum ar fi aperitive și salate.De asemenea, sunt murate cu ardei, usturoi și ierburi aromatice.
În același timp, bucătăreasa Iulia Arkhipova, expert la publicația online BelNovosti, spune că această legumă este potrivită și pentru deserturi.
De exemplu, dacă tăiați un dovlecel și îl amestecați cu bucăți de ananas din conservă, nu veți simți diferența dintre legumă și fruct.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să decojiți 0,5 kg de dovlecel, să îndepărtați interiorul și să-l tăiați în felii – dacă dovlecelul este mic, aveți voie să-l tăiați în inele.
Apoi treceți la prepararea siropului – turnați 400g de suc de ananas din conservă într-o cratiță și puneți-o la foc mediu, apoi adăugați 1 cană de zahăr și 200g de zahăr vanilat.
Siropul are nevoie de aproximativ 5-7 minute pentru a se găti, amestecându-l periodic.
După timpul specificat, puneți dovlecelul în oală.După 7 minute de fierbere, distribuiți dovlecelul și 600 g de ananas din conservă în borcane pre-sterilizate.
Se toarnă siropul peste ele.Se închid borcanele, se răstoarnă și se așteaptă să se răcească complet.După aproximativ o săptămână, conservele pot fi consumate.