Cotletele sunt preferate de mulți ca o delicatesă din carne de bază pe care suntem obișnuiți să o preparăm în mod regulat.
Cu toate acestea, merită să ne dăm seama că acest fel de mâncare este destul de departe de standardele unei alimentații corespunzătoare.
Dacă consumați cotlete clasice în fiecare zi sau de mai multe ori pe săptămână, vă puteți submina sănătatea.
De aceea, bucătăreasa Iulia Arkhipova, expertul în gătit al revistei noastre, vă sfătuiește să învățați cum să faceți acest fel de mâncare mai sănătos.
Ce 3 reguli vă vor ajuta în acest sens?
Fulgi de ovăz în loc de pâine
Pâinea conferă felului de mâncare nivelul potrivit de suculență și o anumită pufoșenie, dar pâinea clasică și pâinea albă sunt rele pentru siluetă și sănătate.
Așa că merită să le înlocuiți cu fulgi de ovăz.
Prăjirea în ulei bun
Este important să rețineți că uleiul rafinat obișnuit din semințe de floarea-soarelui poate fi dăunător.Prin urmare, este mai bine să alegeți ulei de măsline pentru prăjire.
Cu toate acestea, și aici există o nuanță: numai produsele rafinate sunt potrivite pentru acest tratament termic.
Legumele
Este mai bine să ‘diluați’ carnea tocată cu orice legume care vă sunt la îndemână.Roșiile fără coajă, cartofii, dovlecelul, morcovii, dovleacul sunt excelente pentru cotlete.