AcasăMâncareCum să faci clătite de cartofi: o rețetă extrem de simplă

Cum să faci clătite de cartofi: o rețetă extrem de simplă

Nu vor fi necesare prea multe ingrediente pentru a face clătite cu cartofi.

Puteți descoperi un fel de mâncare interesant pentru dumneavoastră dacă frământați aluatul cu drojdie.Rețeta este destul de simplă.

Expertul revistei noastre Iulia Arkhipova – bucătar, brutar de categoria a patra a spus cum să gătești clătite de cartofi.

Se cere:

  • cartofi 5 buc.
  • făină 1/2 cană.
  • drojdie 10 gr.
  • sare, piper după gust.
  • apă 120 ml.
  • ou 2 buc.
  • ulei vegetal.
  • Cum să gătești

    1.Primul lucru de făcut este să dizolvați drojdia în apa caldă și apoi cerneți făina, amestecați și acoperiți bolul cu folie alimentară.

    2.În timp ce drojdia se dizolvă, curățați cartofii de coajă și dați-i pe o răzătoare fină.

    3.Când foitajul a crescut, adăugați cartofii, sare, piper și amestecați aluatul, apoi acoperiți din nou cu folie alimentară și lăsați să stea timp de 1-1,5 ore.

    4.Se adaugă apoi ouăle, se amestecă și se coc clătitele pe o tigaie încinsă în ulei vegetal, pe ambele părți, până devin aurii.

    Se servesc cu smântână, poftă bună!

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Aruncați o privire: La 200 de ani de la săpături, a fost descoperit mesajul unei arheoloage într-o sticlă.

    (Bloomberg)- Guvernul Columbiei va emite bugetul pentru 2025 prin decret, ocolind Congresul și mergând într-o direcție complet nouă.Reprezentantul Camerei Inferioare, Eliecer Salazar, un aliat...

    Cum să fermentezi varza în mod tradițional: dezvăluirea secretelor hostesselor

    Varza face parte din mâncărurile tradiționale ale bucătăriei interne, având o aromă și caracteristici nutriționale excelente. În plus, produsul conține multe substanțe minerale...

    Ce fac cultivatorii de flori cu expertiză cu trandafirii în septembrie: ce trebuie să aveți în vedere

    În septembrie, orice cultivator de căsuțe are o mulțime de lucruri de făcut pe parcelă, iar patul de flori nu face excepție.'. Acesta...

    Cum se prepară îngrășământul din coajă de ou: nu toți grădinarii cunosc.

    Cojile de ou sunt la mare căutare printre cultivatorii experimentați de daci datorită compoziției lor. Prin urmare, merită să știți cum să folosiți...

    Comentarii recente