Nu este dificil să prepari o băutură spectaculoasă din boabe de calitate premium sau pe bază de mărci de cafea de elită..
Dar a servi cafea decentă și ieftină este o sarcină dificilă..
Cu toate acestea, chiar și într-o astfel de situație, puteți servi o băutură de o calitate excelentă, spune expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Ce secrete vor ajuta cu asta?
Interzicerea apei la fiert
Apa prea fierbinte privează aproape complet băutura finită de aromă.Dacă faceți cafea într-un turc, nu o aduceți la fiert.
Dacă preparați direct într-o ceașcă, apoi răciți apa cu cinci grade.
Sare
Nu toată lumea știe că un vârf de sare de mare grosieră va îmbunătăți gustul chiar și celei mai ieftine cafele.
Zahăr de trestie sau de cocos
Se poate folosi și zahăr obișnuit, dar efectul va fi mult mai mic.Dar opțiunile de trestie și nucă de cocos vor fi alegerea ideală.
Piper
Puțini oameni știu că un praf de piper măcinat va face și cafeaua mai aromată, gustoasă și bogată.De asemenea, puteți adăuga o cantitate mică de ghimbir.