Ouăle pot fi clasificate drept unul dintre cele mai căutate produse, așa că mulți oameni obișnuiesc să le cumpere în stoc.
Totuși, într-un astfel de caz, este important ca ouăle să rămână proaspete cât mai mult timp posibil.
După cum se pare, creșterea duratei lor de valabilitate este ușoară, spune expertul bucătar al revistei noastre, Iulia Arkhipova.
Ce opțiuni puteți lua în considerare
Uleiul vegetal
Acest truc simplu va crește termenul de valabilitate al ouălor cu o săptămână întreagă.Luați un șervețel și acoperiți-l cu orice ulei vegetal.
După aceea, va trebui să frecați ușor ouăle pentru a nu le deteriora coaja.
Sare
Se crede că astfel de ouă se pot păstra proaspete timp de până la 60 de zile, ceea ce este destul de impresionant.Va trebui să luați un recipient în care să turnați aproximativ trei litri de apă.
Apoi, dizolvați 50 de grame de sare comună.
Puneți ouăle și depozitați-le direct în acest recipient.Este mai bine să alegeți un loc răcoros și întunecat.
Cenușă
Această metodă este ideală pentru fermierii care au propriile ouă crescute acasă.Trebuie să luați o cutie încăpătoare și să turnați în ea un strat de cenușă.
Luați ouăle și puneți-le cu partea rotundă în sus.Puneți din nou un strat de cenușă deasupra.
În acest caz, ouăle vor rămâne proaspete timp de patru luni.