Ficatul poate fi folosit la prepararea unei mari varietăți de feluri de mâncare..
În același timp, experta publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, rămâne fidelă clasicilor și preferă să înăbușe ficatul într-o tigaie..
Vă vom spune în acest articol cum să alegeți un produs potrivit pentru acest scop și vom începe prin a enumera tipurile de ficat care se găsesc în magazine.
Ficat de pui
Ficatul de pui are o culoare stacojie strălucitoare și un gust delicat cremos, se potrivește bine cu smântână, smântână, iaurt grecesc și unt.
Ficat de porc
Contine mai multa grasime in comparatie cu carnea de pui sau vita, dar in acelasi timp, ficatul de porc este cel mai delicat la gust, cu o usoara dulceata picanta.Combinatia de ficat de porc cu ceapa, usturoi, morcovi, ardei gras si sosuri iute pe baza de mustar este visul oricarui gurmand.
Ficat de vită
Acest tip de ficat este de culoare roșu închis, dens ca textură și devine moale și suculent atunci când este fiert cu smântână sau vin roșu.
Cum să alegi ficatul pentru tocană
Se recomandă să alegeți mai degrabă un produs proaspăt decât congelat.Un ficat de înaltă calitate ar trebui să fie elastic, neted, fără deteriorare, zgârieturi, zone uscate și pete întunecate.
Culoarea trebuie să fie uniformă și bogată, iar mirosul trebuie să fie proaspăt și ușor dulce.
Dacă cumpărați ficat congelat, acordați atenție datei de ambalare.Un alt indicator important este grosimea gheții.Ar trebui să fie subțire și aproape invizibil.Dacă există prea multă gheață, condițiile de depozitare pot fi încălcate și va fi dificil să stingiți un astfel de ficat fără a-și pierde gustul.