După cum știți, pentru ca mango să ajungă în siguranță la destinație, acesta este cules devreme.Fructele se pot coace în timpul transportului, dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.
Din cauza acestor caracteristici de transport ale mango, fructele necoapte se găsesc adesea pe rafturile magazinelor.
În acest sens, expertul ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova a decis să împărtășească cinci sfaturi care vor ajuta la alegerea celui mai copt mango.
1.Asigurați-vă că simțiți mango: aveți nevoie de un fruct ferm la atingere, dar nu ‘de lemn’.O coajă prea tare indică un mango prea puțin copt, în timp ce o coajă moale indică un fruct prea copt.
2.Acum mirosiți-vă viitoarea achiziție – trebuie să aibă un miros plăcut și dulceag.Dacă se simt note neplăcute, fructul este probabil prea copt, în timp ce absența aromei este un semnal de avertizare că fructul este necopt.
3.Un mango bun poate fi recunoscut și după greutatea sa: este de obicei destul de greu pentru dimensiunea sa, indicând că este suculent.
4.Fiți atenți la coajă: deși poate fi de diferite culori, aceasta nu trebuie să fie încrețită sau zbârcită.
5.Dar dacă vedeți fructe lipicioase sau umede, vizitați alt magazin: acestea nu trebuie cumpărate deoarece coaja deteriorată permite trecerea bacteriilor, ceea ce poate duce la consecințe neplăcute pentru digestie.