AcasăPlanteCum să ai grijă de căpșuni în septembrie: o selecție a celor...

Cum să ai grijă de căpșuni în septembrie: o selecție a celor mai importante lucruri de făcut.

Îngrijirea căpșunilor în septembrie poate fi numită standard, dar în această perioadă începe pregătirea plantei de fructe de pădure pentru iarnă.’.

Este prea devreme să ne gândim la acoperirea căpșunilor, dar este timpul să punem în ordine tufele, să efectuăm tăierea, hrănirea, tratamentul împotriva bolilor și dăunătorilor.

Expertul revistei noastre, Anastasia Kovrignyh, om de știință agronom și designer peisagistic, a întocmit o listă cu cele mai importante lucruri de făcut.

Tunderea

În cazul în care nu este necesară ameliorarea soiului cultivat, mustățile trebuie să fie tăiate la o distanță de 10 cm de la baza arbustului propriu-zis.

Prin economisirea efortului de creștere a mustăților, tufa va forma mai mulți muguri.

Nu uitați să tăiați frunzișul afectat de dăunători și ciuperci.Tufele tinere și sănătoase nu trebuie tunse.

Tratament

Căpșunile trebuie protejate împotriva oidiumului, putregaiului și petelor.

Cei mai comuni dăunători sunt gărgărițele, acarienii și melcii.

De boli folosiți fitosporin sau analogii săi conform instrucțiunilor, iar împotriva dăunătorilor ‘Karbofos’, ‘Actellik’, ‘Topaz’, Bordeaux lichid (1%) împotriva ciupercilor sau soluție de iod (5 picături la 10 litri de apă).

Udarea

Continuați udarea la o frecvență de 3-4 ori pe lună, cu apă caldă și sedimentată dimineața sau seara.

Îngrășăminte

Toamna se recomandă un îngrășământ complex.

Iubitorii de plante organice aduc o soluție de gunoi de grajd (1:10), gunoi de găină (1:20), precum și cenușă de lemn (1 cană pe găleată de apă).

Solul

După efectuarea tuturor procedurilor, solul trebuie să fie afânat, iar buruienile și perdelele trebuie să fie executate.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente