Uneori, o rețetă poate recomanda în mod specific amidonul de porumb, pe care nu îl aveți la îndemână..
În acest caz, trebuie să luați produse care îl pot înlocui complet..
Bucătarul Yulia Arkhipova, un expert în gătit în revista noastră, vorbește despre ce opțiuni ar trebui să fii atent.
Ce se folosește în mod obișnuit în loc de amidon de porumb
Amidon clasic
Nu toată lumea știe că nu există o diferență fundamentală între amidonul de cartofi și cel de porumb, așa că îl poți folosi întotdeauna pe celălalt în loc de unul.
Diferențele sunt de obicei doar o ușoară nuanță de gust, care este practic de neobservat.
Făină de nuci
De exemplu, dacă rețeta vă cere să adăugați o lingură de amidon de porumb în aluat, atunci aceasta este exact cantitatea de făină de nuci pe care trebuie să o faceți.
Este ușor de făcut.Punem cantitatea necesară de nuci în râșnița de cafea și le aducem la starea de pulbere.
Această opțiune este ideală pentru a coace prăjituri, plăcinte și rulouri.