‘Pumn cu clești de foc’, ‘Mătușa moartă’, ‘Țipătul pisicii’, ‘Câinele rece’. Acestea nu sunt nume de filme de groază, ci de mâncăruri și băuturi populare germane.
Vă povestim despre șapte mâncăruri germane ciudate pe care străinii se tem să le încerce, dar pe care germanii le adoră.
Ce mâncăruri ciudate se mănâncă în Germania
Potrivit canalului Zen ‘Singur în grădina altcuiva.On Travel and Beyond’, mâncarea germană ‘Kalter Hund’ (Câine rece) este un desert făcut din biscuiți și ciocolată, care amintește de cârnații noștri de ciocolată.
‘Falscher Hase’ (Falscher Hase) este o chiftea coaptă din carne tocată de porc și vită (raport 1:1) cu ceapă, ouă fierte, făină și pesmet.
Rețeta pentru un fel de mâncare numit ‘Strigăt de pisică’ (Katzengeschrei) poate fi descrisă după cum urmează: tot ceea ce se află în frigider (resturi de cârnați și legume, paste de ieri) se pune într-o tigaie, se adaugă castraveți murați, se condimentează și se toarnă cu ou.
Jumătate de cocoș (halber Hahn) – sandvișuri cu brânză, murături și muștar.
Mâncarea bunicii moarte (tote Oma) – cârnați de sânge prăjiți cu cartofi fierți și varză murată.
‘Mătușa moartă’ (tote Tante) și ‘Punch cu clește de foc’ (Feuerzangenbowle) sunt băuturi.
Prima este ciocolată caldă cu frișcă și rom, a doua un punch din vin roșu, suc și condimente.Specialitatea punch-ului de foc este zahărul înmuiat în rom, care este dat foc și ținut cu cleștele deasupra unei căni în timp ce se topește și curge în punch.