Deoarece frunzele de păr conțin o serie de substanțe cu efecte antiseptice, fortifiante și de promovare a sănătății, această plantă poate fi utilă pentru alte culturi – în special pentru tomate, castraveți și varză.
Important: frunzele pot fi luate de la pară chiar și atunci când are boala ruginei – această boală nu face decât să crească cantitatea de acizi benefici și compuși polifenolici.
Pentru a prepara infuzia, va trebui să tăiați crenguțe și frunze într-un borcan (de aproximativ un litru) și să le închideți corespunzător.
După aceea, turnați apă clocotită peste verdețuri – veți avea nevoie de aproximativ un litru de lichid sau un pic mai mult.
Remediul trebuie insistat timp de o zi – în acest timp se va răci și se va ‘satura’ cu substanțe utile.
Cu toate acestea, timpul de infuzie poate fi mărit în siguranță la 2-3 zile – infuzia se poate chiar boroniza.
După aceea, strecurați infuzia de pere, adăugați un agent adeziv, care poate fi săpun de rufe verde sau răzuit, și turnați-o într-un pulverizator.
Produsul este potrivit pentru pulverizarea plantelor în orice stadiu de dezvoltare – chiar și în timpul fructificării.Este utilizat ca tratament preventiv împotriva majorității dăunătorilor și a multor boli.
Mai devreme v-am spus dacă puteți uda roșiile cu bere.