Ciupercile porcini uscate sunt un adaos excelent pentru sosuri, supe și alte feluri de mâncare, oferindu-le o aromă de neuitat.
În plus, potrivit expertului ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, pentru această metodă de gătit va trebui să faceți un efort minim.
Care ciuperci pot fi uscate
Ciupercile albe tinere și ferme trebuie trimise pentru uscare.Capacele lor trebuie să fie ferme, iar bureții de sub capace trebuie să fie de culoare deschisă și densi.
Încă un punct important: nu uscați ciupercile viermănoase.Încercați să alegeți specimene care nu prezintă leziuni provocate de viermi sau, cel puțin, îndepărtați toate zonele cu viermi.
Cum să pregătiți albușurile pentru uscare
Nu este nevoie să spălați ciupercile – singurul lucru de făcut: tăiați ciupercile mari în bucăți mici.Dacă ciuperca este de mărimea degetului dumneavoastră, împărțiți-o în capac și tulpină, iar dacă este și mai mare, o puteți tăia în sferturi.
Care este cel mai bun mod de a usca ciupercile porcini
Cea mai bună metodă este considerată a fi uscarea în aer liber în mod natural.De ce? Răspunsul este în compoziție: vitamina D rămâne în ciupercile uscate în acest fel.
Pentru a face acest lucru, înșirați ciupercile pe o sfoară și lăsați-le afară într-o zi fierbinte – nu în soare deschis, ci la umbră.