AcasăPlanteCui nu-i va plăcea cenușa și cui va beneficia de pe urma:...

Cui nu-i va plăcea cenușa și cui va beneficia de pe urma: amintiți-vă o dată pentru totdeauna

Dovedit: cenușa poate fi benefică pentru unele plante.La urma urmei, lemnul conține până la 75% calciu, 13% potasiu, 7% fosfor..

În plus, are zinc, sulf, mangan și alte oligoelemente „preferate” de mulți reprezentanți ai florei..

Dar nu ar trebui să considerați cenușa un îngrășământ universal, deoarece există încă unele plante cărora nu le place.

Deoarece reacţionează cu alcalii, culturile care preferă solul acid nu pot fi hrănite.

Acestea includ lingonberries, merisoarele, afinele, viburnul, hortensia, nu-mă-uita, caprifoiul, multe conifere, precum și o serie de alte plante.

Dar pentru culturile de legume, cenușa va fi un îngrășământ excelent, în special pentru castraveți, varză, dovleac, fasole, mazăre și altele.

Apropo, puteți aplica cenusa acestor plante fie sub formă uscată, fie într-o soluție apoasă.

În formă uscată ar trebui să existe aproximativ 100-200 de grame de cenușă pe metru pătrat.

În ceea ce privește soluția, aceasta constă din cenușă (sticlă), oțet 9% (sticlă) și 10 litri de apă.

Acest „tratament” va atrage în special roșiile, care suferă adesea de putregaiul capătului florii din cauza deficienței de calciu.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Trucul unui bucătar: de ce se adaugă apă când prăjiți omletă

Bucătarii profesioniști adaugă puțină apă în tigaie atunci când prăjesc ouă omletă.Acest lucru vă permite să obțineți ouă omletă perfecte.Să vă spunem cum...

Cotletele vor deveni un articol de specialitate în restaurante; amestecați carnea tocată cu un ingredient.

Prin adăugarea unui ingredient simplu la carnea tocată, puteți transforma cotletele obișnuite într-o specialitate de restaurant.Probabil că aveți acest ingredient în bucătărie.Iată cum...

Putin dă ordin de extindere semnificativă a armatei ruse pe măsură ce situația din Ucraina se înrăutățește.

Sursă.Ca răspuns la îmbătrânirea populației și la criza în creștere a pensiilor, China a anunțat vineri planuri de a crește vârsta de pensionare...

Fermierii daci experți depozitează sfecla astfel încât să rămână cât mai proaspete din pat până în primăvară.

Mulți cultivatori de daci s-au confruntat în mod repetat cu probleme în timpul depozitării sfeclei - din cauza unor greșeli făcute în timpul...

Comentarii recente