Aroma sfeclei depinde de mai mulți factori: calitatea solului, udarea corectă, soiul, condițiile meteorologice.
Fertilizarea joacă, de asemenea, un rol important.
Nu toți cultivatorii de daci știu că, cu câteva săptămâni înainte de recoltare, cultura trebuie hrănită.Acest lucru va face ca sfecla să aibă un gust perfect.
Cel mai bun moment pentru aplicarea nutrienților este sfârșitul lunii iulie, potrivit Anastasiei Kovrignyh, expertul peisagist și agronom cercetător al revistei noastre.
Ce fel de îngrășăminte pot fi aplicate?
Nu toată lumea știe că, chiar și în acest stadiu de dezvoltare, sfecla roșie se poate confrunta cu o lipsă de azot.În acest caz, nitratul de calciu va ajuta.Acesta trebuie aplicat în conformitate cu instrucțiunile.
Puteți acorda atenție calimagneziei.Zece grame de preparat sunt destul de suficiente pentru o găleată de apă.Sulfatul de potasiu poate fi considerat o opțiune demnă.Pentru fiecare litru de apă luați un gram de îngrășământ.
Aceleași proporții și monofosfatul de potasiu, care este capabil să crească simțitor calitățile gustative ale sfeclei.
Amintiți-vă că momentul aplicării acestui fertilizator depinde de soiul de legume.Cel mai bine este să se aplice cu trei săptămâni înainte de data planificată a recoltării.