Cartofii prăjiți sunt extrem de populari printre gurmanzi..
Mâncarea combină crocant, tandrețe și un gust foarte strălucitor..
Dar mâncarea are dezavantaje serioase: conținut ridicat de calorii și grăsimi din abundență.
Faptul este că tratamentul termic al legumelor tocate se efectuează într-un recipient cu o cantitate mare de ulei.
Cum să gătești cartofi prăjiți gustoși, dar nu atât de dăunători?
Răspunsul este simplu: trebuie să nu mai folosiți o tigaie sau o friteuză.
Se dovedește că la cuptor se pot prepara paiele delicioase de cartofi.Rețeta a fost împărtășită de Yulia Arkhipova, expertă în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătitului, bucătar și brutar de clasa a patra.
Cum să faci cartofi prăjiți sănătoși
Mai întâi, curățați tuberculii și tăiați-i cubulețe.
Apoi amestecați bucățile de cartofi rezultate cu o cantitate mică de ulei vegetal.
Apropo, mai întâi puteți adăuga puțin usturoi tocat în lichidul vâscos.
Încercați să amestecați cartofii astfel încât fiecare bloc să fie acoperit cu un strat de ulei.
Următorul pas: luați o foaie de copt, acoperiți-o cu pergament și turnați bucățile de cartofi.
Puneți foaia de metal cu tot conținutul ei în treimea superioară a unui cuptor preîncălzit la 180 de grade.Timpul de coacere ar trebui să fie de 20-25 de minute.
Rezultatul final sunt cartofi prăjiți desăvârșiți: sănătoși (pentru că există puțin ulei), delicioși, crocanți la exterior și moi la interior.