Jeleurile de lapte sunt un adevărat succes.Desigur, îl puteți cumpăra gata făcut dintr-o pungă, doar turnați apă clocotită peste el.Dar nici măcar nu se apropie de gustul celor de casă.Ca să nu mai vorbim de faptul că folosim ingrediente naturale aici.Merită să ai mereu la îndemână o rețetă dulce, iar dacă este originală și simplă, cu atât mai bună.Copiii mici iubesc cel mai mult astfel de deserturi mici, se potrivesc în mâinile lor și sunt dulci, și asta chiar le este suficient.Pentru întâlniri în grupuri mai mari merită să le lipiți pe bețe , le veți putea împărtăși fără contact.
Ingrediente pentru jeleuri de lapte
Cum se face jeleu de lapte?
- Separam albusurile de galbenusuri.Puteți face mini bezele din albușuri.În această rețetă ne trebuie doar gălbenușurile. Puneți-le într-un castron.Adăugați amidon de porumb și zahăr , adăugați și lapte (cel mai bine îl puteți înlocui cu lapte vegetal, nucă de cocos sau migdale).
- Amestecați bine masa de marshmallow cu o lingură de lemn (sau un mixer) până când devine uniformă.Se toarnă într-un vas dreptunghiular sau pătrat.Se da la frigider sa se intareasca bine.
- Tăiați spuma gata în fâșii și apoi în cuburi.Îl puteți mânca în această formă.Dar și mai bine au gust acoperit cu stropi.Doar turnați fulgi de cocos pe o farfurie și înmuiați jeleurile de lapte în ei.Facem asta pe toate părțile, apăsând ușor pentru ca chipsurile să aibă șansa să se lipească.
Mesaj: faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat
Vezi și: Fiica mea face acest desert fără coacere tot timpul. 2 ingrediente, 5 minute de lucru si gata
Jeleuri de lapte în alte acoperiri
Ca și în cazul majorității rețetelor, vă puteți juca cu gustul schimbând unele ingrediente.În cea mai simplă versiune, schimbăm doar toppingurile, care pot fi făcute din:
Diverse arome de jeleuri de lapte
Jeleurile lăptoase, cremoase sunt aroma de bază, pot fi tratate cu succes ca bază pentru alte versiuni. Putem folosi coloranți (de preferință naturali, bineînțeles) sau adăugați sucuri de fructe sau fructe liofilizate pudrate.Iată cum poți crea aromă:
Și acestea sunt doar câteva exemple.Dacă vreți puțin mai multă aromă, puteți adăuga și fructe tăiate mărunt – afine și coacăze mai mici, le puteți adăuga întregi – în stadiul de creare a masei de cremă.
Deserturi cu jeleu ca ingredient principal
Deserturile cu jeleu sunt mai simple, dar dacă faci mai multe straturi, trebuie să ai răbdare pentru că va trebui să aștepți să se pună unul câte unul.Acestea sunt de obicei opțiuni fără coacere, dar se poate întâmpla ca baza să fie pregătită în cuptor.Vă recomandăm câteva sugestii care merită luate în considerare: