Confiture sună neobișnuit și apetisant.De fapt, acest desert diferă ca gust de dulceața obișnuită, deoarece pe lângă fructe de pădure și zahăr se mai folosește un ingredient..
Într-o perioadă în care gospodinele încep să facă preparate cu căpșuni pentru iarnă, este timpul să încerci această rețetă..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să facem confituri de căpșuni.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Spălăm boabele și scoatem tulpinile, după care tăiem boabele mari în bucăți.
2.Luați o cratiță cu fund gros, adăugați fructele de pădure, turnați apă și puneți la fiert la foc mediu.Când dă în clocot, gătiți încă 10 minute, amestecând fructele de pădure.
3.Apoi, amestecați agar-agar și 3 linguri de zahăr.Adăugați fructele de pădure și gătiți încă 3 minute, amestecând dulceața.
4.După aceasta, turnați zahărul rămas, aduceți la fiert și gătiți încă 3 minute.
Turnați confitura fierbinte în borcane sterile și închideți capacele.Poftă bună!
Anterior, v-am spus cum să coaceți untură delicioasă.