Mulți cetățeni sunt destul de pasionați de terciul de hrișcă – atât în ‘forma sa pură’, cât și în combinație cu alte produse, precum carne, pește, legume.
Cu toate acestea, există alimente care nu sunt recomandate a fi consumate împreună cu hrișcă, deoarece un astfel de ‘tandem’ este periculos pentru organism.
Expertul ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, ne-a povestit despre ce sunt acești ‘detractori’.
Unul dintre produsele incompatibile cu terciul de hrișcă este laptele.Pot exista probleme pentru organism, deși unele persoane adaugă zahăr la terciul cu lapte.
Nu mâncați hrișcă și ouă de pui în același timp.În caz contrar – riscul de greață, arsuri la stomac, diaree, balonare abdominală.
Expertul atrage atenția asupra faptului că o astfel de combinație pune o presiune suplimentară asupra organismului, iar uneori acesta nu o poate suporta.
Nu este recomandat să mâncați terci de hrișcă cu ramson.În caz contrar, există șansa unor probleme digestive.
Apropo, și pentru hrișcă nu toate băuturile sunt potrivite.De exemplu, experții nu recomandă spălarea acesteia cu ceai sau cafea.
Faptul este că aceste băuturi calde au compuși antioxidanți și interferează cu absorbția fierului din crupe.
Mai devreme v-am spus cum să scăpați de un miros specific în timpul fierberii verzei.