AcasăMâncareCine nu ar trebui să mănânce kebab: sfaturi de la un gastroenterolog

Cine nu ar trebui să mănânce kebab: sfaturi de la un gastroenterolog

Shashlyk este considerat a fi primul fel de mâncare în timpul vacanțelor în natură sau al vacanțelor de vară la dacha.Toată lumea știe că nu este cea mai sănătoasă mâncare.

Este corect să spunem că carnea gătită pe cărbuni nu este lipsită de proprietăți benefice, dar are și suficiente contraindicații.

Shashlik nu aparține unui fel de mâncare dietetic, deoarece este un aliment prăjit și gras.Pentru cei care doresc să adere la principiile unei alimentații sănătoase, shashlikul poate să nu fie cea mai bună opțiune’, a declarat gastroenterologul Ilnaz Gataullina pentru UfaTime.ru.

Putem vorbi despre beneficiile shashlik doar dacă este gătit corespunzător și consumat cu moderație.

Beneficiile shashlykului

1.Este o sursă de proteine animale și aminoacizi, fără de care construcția celulară și funcționarea organismului sunt imposibile.

2.Are vitamine liposolubile A, E, D, vitamine B și fier.

3.Metoda de gătit pe cărbuni face ca carnea să piardă multă grăsime și să devină mai puțin calorică decât atunci când este coaptă în cuptor.

Daunele kebaburilor

1.Principala problemă este grăsimea, când aceasta lovește cărbunii, se formează substanțe cu proprietăți cancerigene (benzopirine).Când se evaporă, acestea ajung în carne.

2.Următorul pericol este crusta de carne, în care se concentrează substanțele cancerigene benzpiren și aminele aromatice heterociclice.

3.De asemenea, un pericol pentru sănătate este carnea prost gătită, care poate face ca bacteriile să persiste în carne.

Cine nu ar trebui să mănânce kebab

În primul rând, oricine nu a mâncat carne pentru o lungă perioadă de timp nu ar trebui să mănânce kebab.

În al doilea rând, felul de mâncare este contraindicat în gută, colesterol ridicat, boli acute și cronice ale sistemului digestiv și în boli cardiovasculare.

Prin urmare, dacă aveți boli ale sistemului digestiv sau probleme cu colesterolul, este mai bine să gătiți kebab de pește sau de pasăre.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

De ce crizantemele nu înfloresc: principalul motiv

Înflorirea crizantemelor depinde de multe condiții: vremea, clima zonei în care cresc, particularitățile soiului și nuanțele de îngrijire. Un astfel de factor de...

Germania găzduiește deschiderea primei rafinării de hidroxid de litiu din Europa de către AMG Critical Materials

Alături de fiul său, cel mai căutat fugar din Guineea, un fost ofițer militar superior care a ieșit din închisoare în noiembrie anul trecut,...

Într-un proces privind migrația, vicepremierul italian Matteo Salvini ar putea primi o pedeapsă de până la șase ani de închisoare

ROMA (AP) - Procurorii italieni au cerut sâmbătă o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru liderul Ligii de dreapta, Matteo Salvini, pentru decizia...

Obrajii de varză murată vor fi mâncați până la ultima lingură dacă folosiți aceste trucuri: pentru a ajuta gazdele

Obrajii de varză acră sunt un adevărat clasic culinar care este asociat cu confortul și cu o vatră caldă de acasă.Cum vremea rece...

Comentarii recente