Folosind această rețetă, puteți găti macrou ca fel principal de mâncare fierbinte sau îl puteți servi ca parte a unui aperitiv sau a unei salate..
Potrivit bucătarului Yulia Arkhipova, expert la publicația rețelei BelNovosti, peștele se dovedește a avea un gust delicios, este fraged și incredibil de aromat..
Ingredientele pentru 2-3 carcase sunt următoarele:
Înainte de gătit, este necesar să curățați și eviscerați peștele, îndepărtați coada, capul și aripioarele.
Apoi, sărați și piperați carcasa pe toate părțile, acordând o atenție deosebită interiorului.
După aceasta, trebuie să ungeți peștele cu muștar pe toate părțile.Muștarul conferă preparatului un farmec aparte.Dacă doriți, adăugați o felie de lămâie la fiecare pește.
Apoi, puneți peștele într-o tavă de copt și acoperiți cu folie.
Coacem pestele in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.Apoi trebuie să îndepărtați folia și să coaceți peștele încă 5-7 minute – acest timp este suficient pentru ca peștele să dobândească o crustă aurie.
Datorită utilizării muștarului, macroul se dovedește a fi foarte fraged, aromat și gustos, cu o notă picant.