Rețeta clasică de roșii murate este legume întregi cu ceapă și ienibahar..
O gustare care este întotdeauna la îndemână pe masă iarna.Există însă o modalitate de a pregăti roșiile pentru iarnă, care nu ar fi păcat să le pui pe masa de sărbători..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Pentru rulare, alegeți roșii „cremă” cu pulpă densă și coajă.Acestea trebuie spălate și tăiate în patru părți.
2.Se aseaza intr-un bol, se presara sare, zahar, coriandru si se adauga usturoiul trecut printr-o presa.Se amestecă și se adaugă oțet și ulei vegetal, se lasă 15 minute.
3.Punem piesa de prelucrat în borcane sterilizate chiar deasupra și acoperim cu capace.
4.Pune borcanele intr-o cratita cu apa si pune totul pe foc sa se sterilizeze 15-20 de minute.
5.Când sunt gata, rulați borcanele, întoarceți-le și păstrați-le sub o pătură până se răcesc, apoi puneți-le pentru depozitare.