Nu a mai rămas mult timp pentru a vă bucura pe deplin de porumbul proaspăt fiert, așa că nu este nevoie să amânați.
Acest produs va fi întotdeauna un deliciu grozav pentru întreaga familie, pe care nimeni nu îl va refuza cu siguranță.
Cu toate acestea, pentru ca porumbul să iasă perfect, trebuie să îl gătiți corespunzător, spune expertul în bucătărie al revistei noastre, bucătarul Yulia Arkhipova.
Cum să fierbi porumb delicios într-o oală
Ingrediente necesare
– 4 știuleți;
– 3 litri de apă;
– Sare de mare (la discreția dumneavoastră).
Procesul de gătire
Luați știuleții și decojiți-i bine.Asigurați-vă că nu mai există ‘fire de păr’ pe porumbul propriu-zis.Spălați știuleții dacă este necesar.
Frunzele trebuie să fie spălate bine sub apă și așezate chiar pe fundul cratiței.
Se pune porumbul înăuntru.Dacă se dorește, știuleții pot fi împărțiți în mai multe bucăți.
Se toarnă cantitatea de apă specificată.Se aduce la fierbere și se fierbe la foc mic.Ulterior, este necesar să se monitorizeze gradul de pregătire: totul depinde de caracteristicile soiului.
Unele soiuri sunt gata după 10-20 de minute, în timp ce altele gătesc timp de câteva ore.
Sarea se folosește doar în momentul servirii.