Dacă trebuie să gătești un prăjit pentru prima dată, nu poți să nu te gândești la ce legume să pui mai întâi în tigaie..
Prăjirea regulată este un tandem de ceapă și morcovi.Și există reguli pentru ordinea în care sunt prăjite.
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să pregătim legumele prăjite.
Cine este primul: tehnologia de gătit
Pe lângă rețetă, trebuie să știți ce trebuie prelucrat și cum.
În cazul prăjirii, dacă începeți să prăjiți morcovi și apoi adăugați ceapă, ceapa nu se va prăji, ci mai degrabă va fi înăbușită.
Nu face nicio diferență doar atunci când se prepară amestecul în diferite tigăi.
În alte cazuri, profesioniștii întotdeauna prăjesc întâi ceapa.
Cum să acționezi
1.Prăjiți ceapa la foc moderat timp de 2-3 minute, amestecând din când în când.
Este important să-l prăjiți astfel încât să aibă timp să se rumenească, dar să nu se ardă.
2.Cand este gata, reduceti focul si adaugati morcovii rasi sau tocati in tigaia cu ceapa.
3.După aceasta, legumele sunt gătite împreună până când morcovii sunt moi.
4.Morcovii, spre deosebire de ceapă, se prăjesc la foc mic pentru a avea timp să se gătească și să nu se ardă.
5.Amestecul trebuie amestecat pentru a asigura o gătire uniformă a legumelor.
Odată ce morcovii sunt adăugați în tigaie, timpul de gătire este de 5-7 minute.
Un amestec de legume pregătit corespunzător va determina gustul supei sau al salatei, precum și al altor feluri de mâncare pe care gospodina le va pregăti cu adăugarea de prăjire.