Dacă nu doriți ca recolta de dovlecei din parcela dumneavoastră să aibă un gust amar, ar trebui să abordați cu toată responsabilitate alegerea vecinilor pentru această cultură..
Nu plantați dovleci decorativi, precum și lagenaria, momordica, crookneck, luffa și alți reprezentanți neobișnuiți ai familiei Pumpkin, lângă dovlecei..
Există și alte motive pentru apariția amărăciunii în fructe, așa că grădinarii ar trebui să cumpere exclusiv semințe dovedite de soiuri și hibrizi pentru plantare.
Acestea includ, de exemplu, Regele Arthur F1, Stakhanovets și Grunthaler.
Locuitorii de vară trebuie, de asemenea, să îngrijească în mod corespunzător dovleceii: nu vă grăbiți să-i semănați sau să plantați răsaduri în pământ deschis până când nu s-a stabilit o temperatură favorabilă, să pregătească solul, să monitorizeze umiditatea și să preveniți putrezirea finală a florii, precum și să luați alte măsuri necesare.
Ce să faci cu dovlecelul amar
Cucurbitacina, care face dovlecelul amar, nu este o otravă, dar poate strica gustul preparatului.
Nu se distruge la prăjire, tocănire sau fierbere, așa că dovlecelul amar nu trebuie folosit în aceste scopuri.
Dar dovlecelul tânăr este amar pentru murat sau murat – cel puțin, asta spun gospodinele cu experiență care au avut de-a face cu astfel de fructe de mai multe ori.