Mulți oameni au gătit mult timp cotlete fără a folosi ouă, deoarece această opțiune este mult mai bună.
De regulă, felul de mâncare se dovedește moale și suculent.
Se știe că ouăle au fost criticate mai ales pentru că fac cotletele mai tari decât se dorește, notează bucătăreasa Iulia Arkhipova, expertul culinar al revistei noastre.
Cu ce puteți înlocui produsul?
Bună treabă cu tocătura
Puțini oameni știu că uneori este suficient doar să frământați calitativ carnea tocată și să o țineți în frigider.Cotletele vor ieși moi, suculente și fragede.
De asemenea, această abordare vă permite să nu introduceți ouă în compoziție.
Făină
Nu toată lumea știe că făina poate lega și ingredientele de cotlete fără prea multă dificultate.Va fi necesar să introduceți pur și simplu câteva linguri mari de produs în piesa de prelucrat.
Piure de cartofi
Piureul de cartofi făcut fără lapte va face cel mai bine treaba.Datorită amidonului, carnea tocată va fi ‘legată’ și cotletele nu se vor dezintegra.
Făină de ovăz.
Cu fulgi de ovăz se pot face excelente cotlete umflate care își pot păstra forma.Luați mai întâi câte o lingură de apă și de cereale, amestecați și lăsați-le să se umfle.
Apoi introduceți amestecul în carnea tocată.