La începutul toamnei, mulți cultivatori de daci continuă să cultive sfeclă. Aceasta se referă la soiurile cu maturare târzie ale acestei culturi horticole.
Recoltarea acestor legume rădăcinoase se va realiza, cel mai probabil, la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie.
Între timp, proprietarii de parcele țărănești au ocazia de a contribui în ultimul moment la îmbunătățirea calității viitoarei recolte.
Este vorba despre utilizarea unui mijloc prin care pulpa sfeclei să devină suculentă și cu un gust deosebit.
În plus, legumele rădăcinoase vor deveni și mai benefice pentru organismul uman.
Așadar, care este aditivul perfect din septembrie pentru sfeclă? Anastasia Kovrignyh, expert al revistei noastre, agronom și peisagist, a oferit un răspuns la această întrebare.
Cum să pregătiți un supliment nutritiv pentru sfeclă
Un recipient, precum un butoi de 100 de litri, este ideal pentru prepararea soluției.
Procesul este foarte simplu: trebuie doar să adăugați un plic de humat de potasiu în apă.
Acest produs constituie o sursă de numeroase micronutrienți esențiali pentru sfeclă.
În primul rând, desigur, este vorba despre potasiu. De asemenea, trebuie menționat că acest îngrășământ este o sursă de calciu, fier, sulf și alte elemente importante.
Și este ideal dacă îngrășământul utilizat este îmbogățit cu iod.
Soluția preparată trebuie turnată într-un bidon de udare. De asemenea, este necesar să se adauge cretă furajeră: un borcan de 0,5 litri este suficient pentru 10 litri de soluție de humat de potasiu.
Remediul obținut trebuie aplicat la solul din patul de sfeclă.