Apropierea toamnei este perioada tradițională pentru coacerea acasă.Cea mai simplă rețetă este charlotte cu mere..
Plăcinta este atât de recunoscută și familiară încât este pur și simplu imposibil să o mănânci la nesfârșit.Să vorbim despre o alternativă gustoasă.
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să facem o plăcintă cu prune cu aspic.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Tăiați prunele curate în jumătate și îndepărtați sâmburele.
2.Bate ouale cu zaharul (60 g) pana se formeaza o spuma pufoasa si adauga sare, ulei vegetal si smantana.
3.Bateți și cernați făina în porții mici, adăugați acid citric și sifon, apoi amestecați aluatul.
4.Se unge vasul de copt cu unt, se toarnă aluatul, se pun prunele tăiate în sus, scufundându-le în aluat.
5.Stropiți-le cu zahăr (20 g), opțional scorțișoară și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 de minute.
Prajitura se scoate din forma dupa ce s-a racit si se presara cu zahar pudra.Poftă bună!