Încă nu este timpul să închidem sezonul de iarnă pentru gătit acasă.Atâta timp cât există cu ce să gătești și în cămară este loc pentru borcane, poți continua..
Iată ce lucruri delicioase se pot face din vinete, cu excepția limbii soacrei care este destul de plictisitoare pentru toată lumea..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să pregătim o salată aromată pentru iarnă.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Vinetele curate trebuie tăiate în cercuri de 1 cm grosime împreună cu coaja și stropite cu sare, apoi lăsați timp de 30 de minute.Apoi clătiți cu apă rece.
2.Roșiile se curăță de coajă și se îndepărtează sâmburele de ardei.
3.Roșiile pregătite, împreună cu usturoiul și ardeiul, se fac piure în blender.Adăugați sare, zahăr, ulei și oțet în el și transferați vinetele în el.
4.Aduceți totul la fiert, gătiți timp de 30 de minute la foc mic.
Turnăm totul în borcane sterilizate, rulăm și, odată ce s-a răcit, punem deoparte pentru depozitare.