O rețetă de sos de mere delicios cu lapte condensat, care poate fi sigilat pentru iarnă în loc de dulceață, câștigă popularitate printre gospodine.
Nimeni nu trebuie să spună sau să demonstreze ce încântare va provoca acest desert copiilor și adulților..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, un bucătar și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Acordați atenție calității ingredientelor.Merele sunt potrivite pentru orice varietate și dimensiune, dar numai cele proaspete.Lapte condensat natural fără aditivi inutile.
2.Merele trebuie spălate și curățate de miez.
3.Puneți-le într-o cratiță, adăugați apă, aduceți totul la fiert și fierbeți până când feliile sunt moi.
4.Cand este gata, piseaza totul cu un blender si adauga lapte condensat in piure.
5.Se amestecă și se fierbe încă 10 minute, amestecând pentru a nu se arde.Aduceți la fierbere și turnați piureul în borcane sterile și uscate.
Se acopera cu capace, se rastoarna si cand se raceste, se pastreaza la frigider.