Dovlecelul poate fi murat pentru iarnă folosind o rețetă foarte simplă, care nu va dura mult timp..
Rezultatul este un aperitiv foarte gustos, care, dacă se dorește, poate fi servit ca garnitură alături de carne..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, un bucătar și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Tăiați dovlecelul în felii semicirculare de 1 cm grosime.
2.Transferați-le într-un bol, stropiți cu sare și piper negru, zahăr și turnați peste ulei vegetal și oțet.
3.Apoi trebuie să tăiați ierburile și usturoiul și să presărați piesa de prelucrat cu acest amestec.
4.Se amestecă legumele și se lasă la marinat la temperatura camerei timp de 2 ore.
5.Puneți-le în borcane curate, puneți-le într-o cratiță cu apă și sterilizați-le în apă fierbinte câte 5 minute.
Îl rulăm, îl răsturnăm și, după ce s-a răcit, îl punem deoparte pentru depozitare într-un loc întunecos și răcoros.Poftă bună!