Cu recolta de dovlecei la sfârșitul verii, locuitorii de vară nu știu ce să facă.Dar în loc să dai legume vecinilor și prietenilor tăi, încearcă să faci acest fel de mâncare..
O cină hrănitoare și delicioasă poate fi făcută dintr-un singur dovlecel crescut..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Dovlecelul se taie pe lungime, se scoate pulpa cu o lingura, se aseaza pe o tava si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 15 minute.
2.Între timp, tăiați ceapa, tocați usturoiul și prăjiți-le într-o tigaie încălzită în ulei vegetal.
3.Apoi adăugați carne tocată, sare, condimente și aduceți-o la gata.
4.Răziți brânza pe răzătoarea grosieră, tăiați roșiile în felii și tocați ierburile.
5.Umpleți dovleceii pregătiți, decorați blatul cu roșii și stropiți cu ierburi.Coaceți la cuptor timp de 30 de minute, iar cu câteva minute înainte de a fi gata, stropiți totul cu brânză rasă.Poftă bună!