După ce au părăsit dacha până la weekendul viitor, mulți se plâng că în acest timp castraveții vor depăși sau vor crește strâmbi din cauza îngrijirii necorespunzătoare..
Dar, după cum se spune, nu-l arunca.Și astfel de legume sunt potrivite pentru prelucrare pentru iarnă..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus că ceva delicios se poate face din castraveți strâmbi și îngroșați.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Castraveții trebuie tăiați în cuburi mici.
2.Curatam usturoiul si il punem in borcane curate impreuna cu foi de dafin, catei, marar si ienibahar.
3.Puneți deasupra castraveții tăiați și turnați peste ei apă clocotită.
4.După 15-20 de minute, turnați saramura din borcan într-o cratiță, adăugați sare și zahăr, aduceți la fierbere, apoi turnați-o în borcane și adăugați oțet.
Închideți capacul, întoarceți-l, odată ce s-a răcit, puneți preparatul de castraveți la depozitare într-un loc întunecat și răcoros.Poftă bună!