Una dintre cele mai comune legume din bucătărie este sfecla.Din el se prepară primele feluri, preparate de iarnă și salate..
Și toate acestea sunt încă alimente sănătoase..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să pregătim o salată de sfeclă copioasă și originală.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Se fierbe sfecla până se înmoaie, se curăță, se taie în felii subțiri, fâșii sau cercuri.
2.Pune sfecla într-un castron și stropește cu 1/4 cană oțet de vin roșu.
3.Se amestecă oțet balsamic (3 linguri.l.), ulei de măsline (1 lingură.l.) și adăugați o lingură de apă fiartă, răcită.
4.Tăiați verdeața de salată și turnați peste ele dressingul pregătit.
5.Merele trebuie tăiate la fel ca sfecla, nucile și țelina.
6.Apoi puneti verdeata in salatiera, urmata de sfecla, merele si telina.
Se adauga sare si piper dupa gust si dorinta, se presara deasupra nuci si cascaval si se serveste.Poftă bună!
Anterior, v-am spus cum să gătiți cotlet de cartofi – sunt foarte gustoase.