Nutriționiștii recomandă să acordați mai multă atenție nucilor și semințelor, cerealelor integrale și altor alimente pe bază de plante.
Quinoa este adesea menționată în recomandări, dar nu mulți oameni știu cum să o gătească și cu ce să o mănânce..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să pregătim o salată cu quinoa.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Se spala quinoa in apa rece, se adauga in apa clocotita si se caleste in apa cu sare timp de 10 minute sub capac, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
2.Se amestecă usturoiul tocat cu ulei vegetal, se adaugă suc de lămâie și miere, sare și piper după gust.
3.Tăiați castraveții, ceapa, roșiile și ardeii dulci decojiți în cuburi și tocați pătrunjelul.
4.Amestecați legumele, ierburile și quinoa într-un castron de salată, turnați peste dressing și amestecați.
Se răcește și se servește ca garnitură pentru carne sau pește.Poftă bună!