O altă rețetă de lecho merită încercată pentru această iarnă.Pe lângă roșiile și ardeii gras obișnuiți, de data aceasta veți avea nevoie de dovlecel..
Rulada este delicioasă, originală și rezolvă problema recoltei excedentare..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să pregătim lecho cu dovlecel.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Cel mai bine este să folosiți dovlecei tineri, care trebuie tăiați în jumătate de inele sau cuburi.
2.Ardeiul gras se curăță de pe tulpină și semințe, se taie în fâșii subțiri, jumătate de inele sau cuburi.
3.Curata rosiile de coaja, trece-le printr-o masina de tocat carne si adauga zahar, sare si ulei vegetal in piureul finit.
4.Aduceți piureul la fiert, fierbeți la foc mic timp de 20 de minute și adăugați legumele pregătite.
5.Aduceți amestecul la fierbere, gătiți încă 15 minute, adăugați usturoi tocat, fierbeți, turnați oțet, luați de pe foc și turnați în borcane sterilizate.
O rulam si, odata ce bucatile s-au racit, le punem deoparte pentru depozitare.