Șașlik este un fel de mâncare din bucătăria caucaziană și se spune că bucătarii locali nu folosesc oțet pentru a pregăti marinada..
Mai mult, se crede că dacă ai reușit să obții carne bună și proaspătă, atunci ai nevoie doar de condimente și ceapă..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar de clasa a patra, ne-a spus ce produse nu trebuie folosite la pregătirea grătarului și ce se pot adăuga în loc de oțet.
Alimente interzise
În primul rând, nu se recomandă utilizarea compușilor acizi pentru marinarea cărnii.
Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l excludeți este oțetul și lămâia, care fac carnea tare.
În al doilea rând, trebuie să uiți de ketchup, sos de roșii sau pastă, precum și maioneză.
În al treilea rând, nu trebuie să adăugați chimen ca condiment în carne și usturoi ca legumă.
Reteta de marinada
Veți avea nevoie de:
După marinarea cărnii, trebuie să o lăsați timp de 8-9 ore într-un recipient cu un capac bine închis.
Este la fel de important să tăiați corect carnea pentru shish kebab.Dimensiunea optimă nu este mai mare decât o cutie de chibrituri, adică.e. 3-5 centimetri.