Uneori, gurmanzii se confruntă cu această problemă: în timpul prăjirii, bucățile de cartofi nu vor să devină aurii în niciun fel.
Poate că este vorba de soiul greșit de noptieră..
Este posibil ca cartofii să fie prăjiți prost din cauza unei erori a bucătarului: poate că a turnat prea multe plăci de cartofi în tigaie sau a adăugat sare prea devreme.
În ambele cazuri, problema poate fi corectată.
Cartofii vor deveni roși datorită unui ingredient secret, care a fost povestit de Iulia Arkhipova, bucătăreasă și brutar de categoria a patra, expert al ediției online Belnovosti în domeniul bucătăriei.
Ingredientul secret pentru cartofii roșiatici
Dacă în timp ce prăjiți batoanele sau farfuriile de cartofi vă dați seama că vasul nu devine auriu, folosiți unt.
20-30 de grame din acest produs sunt suficiente pentru ca cartofii să înceapă să își schimbe culoarea într-o culoare mai frumoasă.
Aruncați o bucată de unt în tigaie, amestecați bine conținutul ustensilei și măriți puțin focul pe aragaz.
Efectul va fi vizibil după câteva minute.
Rezultatul va fi cartofi bine prăjiți, rumeniți și crocanți.De asemenea, merită subliniat faptul că untul va face mâncarea mult mai apetisantă.
Anterior, expertul a spus cum să gătești pilaf din paste.