Există destul de multe rețete cu pepene roșu – puteți face jeleu, limonadă și chiar salată din el.
Una dintre aceste rețete a fost împărtășită de expertul ediției online a BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Ea sugerează prepararea sorbetului de pepene – un desert proaspăt de vară și moderat de dulce, care va fi o adevărată salvare în cazul în care pepenele cumpărat nu a fost gustos.
Tot ce veți avea nevoie pentru 2-4 porții este de 4 felii mari de pepene și 2 linguri de apă rece.
Pentru a face sorbetul, va trebui să îndepărtați coaja de pepene, să scăpați de semințe și să tăiați pulpa în bucăți mici.
Puneți-le în congelator timp de 2-3 ore.
După timpul de mai sus, feliile de pepene congelate trebuie tocate cu ajutorul unui blender, adăugându-le cantitatea de apă menționată mai sus.
Important: blenderul trebuie să fie echipat cu lame metalice, deoarece lamele din plastic se pot deteriora.
După aceea puteți așeza sorbetul în cremains și servi.