Dulceața mucegăită nu este recomandată pentru consum.Chiar dacă îndepărtați primele rudimente de mucegai, cu greu puteți fi siguri că în borcan nu au rămas spori de ciupercă.
Pentru a împiedica gemul să mucegăiască, gospodinele folosesc zahăr.Cu cât se toarnă mai mult, cu atât gemul va rezista mai mult.
Există și alte modalități consacrate de a feri gemul de mucegai, în afară de zahăr.
Acidul citric
Se adaugă o treime dintr-o linguriță de acid citric pe kilogram de fructe de pădure sau de pulpă de fructe.
Se adaugă pudra cu cinci minute înainte de gătire.Dulceața nu numai că nu mucegăiește, dar nici nu se zaharisește.
Acidul ascorbic este considerat a avea un efect similar, dar experții nu recomandă utilizarea acestui remediu.
Mierea
Un alt conservant natural natural este mierea, care are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene.
Pectina
Nu numai o substanță naturală, ci și una utilă.Pectina de mere prelungește termenul de valabilitate al gemului.Îi îngroașă consistența, vă permite să reduceți la jumătate cantitatea de zahăr.
Mai devreme v-am spus cum să faceți plăcinte cu varză umflată.