Decojirea cu grijă a ouălor proaspete fierte tari nu este atât de dificilă.
Ce trebuie adăugat în apă la fierbere, astfel încât coaja să se desprindă de la sine, ne spune expertul ediției rețelei ‘Belnovosti’ în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra Iulia Arkhipova.
Cum să fierbeți ouăle proaspete astfel încât să fie ușor de decojit
Se toarnă apă rece într-o cratiță, se pun cu grijă ouăle.Acestea trebuie să fie complet acoperite cu apă.
Nu vă grăbiți să puneți vasul pe aragaz, lăsați ouăle să stea în apă 5-10 minute.
Adăugați o lingură de sare, după fierbere reduceți focul la mic, după 5 minute opriți focul, lăsați ouăle în cratiță încă 5 minute.
Se toarnă apă rece într-un bol separat, se adaugă o lingură de oțet și se transferă cu grijă ouăle.Acestea trebuie să se răcească complet.Acestea se vor decoji foarte ușor.
Anterior, expertul a spus ce să gătești din ciuperci.