Mulți oameni cred că cumpărarea unei cafele scumpe va face automat băutura superioară și gustoasă.
Dar aceasta este o convingere greșită..
Uneori, din cauza unui număr de defecte, chiar și cafeaua de înaltă calitate se dovedește a fi departe de a fi ideală, notează bucătarul Yulia Arkhipova, expertul în bucătărie și gastronomie al revistei noastre.
Care sunt principalele defecte care pot fi evidențiate?
Cumpărarea de cafea în volume mari
Mulți oameni sunt tentați să facă acest lucru, deoarece întotdeauna pare să fie o afacere.Cu toate acestea, chiar și depozitarea într-un recipient etanș va priva cafeaua de o mare parte din aroma și profunzimea gustului său.
Prin urmare, merită să cumpărați cafea în porții mici.
Lucrul cu boabe de rezervă
Dacă preferați boabele, aveți ocazia să preparați cea mai delicioasă și mai calitativă băutură.Cu toate acestea, trebuie să începeți procedura doar înainte de a prepara direct cafeaua.
În caz contrar, băutura nu va ieși gustoasă.
Fierberea apei
Este important să rețineți că apa fiartă în orice metodă de preparare este principalul dușman al cafelei.Apa fiartă va ‘ucide’ pur și simplu nuanțele de gust și va face aroma mai puțin intensă.