Praful de copt este un ingredient important în multe tipuri de produse de copt..
De aceea produsul pare atât de familiar și bine cunoscut..
Cu toate acestea, multe fapte interesante despre aceasta sunt necunoscute pentru majoritatea gospodinelor, explică expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Ce ar trebui să știți despre praful de copt
Momentul apariției
Produsul pare relativ „tânăr”, dar a început să fie folosit încă din secolul al XIX-lea.Compoziția era aproape identică, dar în loc de făină s-a folosit amidon.
Compus
Mulți vor fi curioși să știe ce are exact compoziția prafului de copt.Schema clasică este următoarea: cinci părți bicarbonat de sodiu, trei părți acid citric și douăsprezece părți făină.
Diferențele cu drojdia
Mulți oameni nu văd diferența dintre folosirea drojdiei și a prafului de copt pentru aluat, dar există una.Principala diferență este în principiul de funcționare.
Praful de copt are efect imediat.Dar drojdia are nevoie de timp pentru a „gândi”.