Monilioza afectează nu numai pomii de meri, ci și alți pomi fructiferi.Nu există nicio speranță că înghețurile severe de iarnă vor distruge agentul patogen.
Agentul cauzal al bolii iernează bine în lemn și anul viitor, dacă nu se efectuează tratamentul de toamnă, cu siguranță își va aminti..
Experta revistei noastre, Anastasia Kovrizhnykh, agronom și designer peisagist, le-a reamintit locuitorilor de vară cum să trateze merii.
Pentru a combate boala, rezidenților de vară li se oferă diverse opțiuni, inclusiv poțiuni din kerosen și săpun de rufe.Dar asta nu va rezolva problema.
O abordare integrată
1.Este necesar să colectați toate fructele care sunt afectate și au căzut la pământ pe ramuri.Nu poți lăsa mere mumificate pentru iarnă.
2.Apoi efectuați tăierea sanitară până la lemn sănătos și ardeți toate ramurile tăiate.
De asemenea, este important să se efectueze tăierea de subțiere, deoarece bolile afectează adesea copacii cu o coroană densă.
3.În cazuri avansate, tratăm frunzișul, coroanele copacilor și solul din zona trunchiului copacului cu o soluție (6-8%) de preparate pe bază de uree sau cupru (3%).Ciuperca poate supraviețui în sol.
4.Este important să ne amintim că, alături de monilioză, copacii sunt adesea afectați de crusta sau dăunători (molia de rădăcină, muștele).
În acest sens, este necesar să se efectueze un tratament împotriva dăunătorilor.
Ce să procesezi
În toamnă, puteți lupta cu succes împotriva bolii cu ajutorul medicamentelor Horus, Topaz, Skor și altele.
Se recomandă utilizarea Aktara, Iskra, Fufanon sau un alt insecticid împotriva dăunătorilor.
Cu același succes, puteți folosi preparate biologice Lepidotsid împotriva dăunătorilor și împotriva putregaiului Alirin-B, Ecosad sau alte preparate pe bază de Trichoderma.
După aceasta, nu mai rămâne decât să fertilizați cu calciu, care crește rezistența copacilor la boli și dăunători.
Puteți folosi îngrășăminte complexe.