AcasăPlanteCe este monilioza și cum să o tratezi: uitați de sfaturile populare

Ce este monilioza și cum să o tratezi: uitați de sfaturile populare

Monilioza afectează nu numai pomii de meri, ci și alți pomi fructiferi.Nu există nicio speranță că înghețurile severe de iarnă vor distruge agentul patogen.

Agentul cauzal al bolii iernează bine în lemn și anul viitor, dacă nu se efectuează tratamentul de toamnă, cu siguranță își va aminti..

Experta revistei noastre, Anastasia Kovrizhnykh, agronom și designer peisagist, le-a reamintit locuitorilor de vară cum să trateze merii.

Pentru a combate boala, rezidenților de vară li se oferă diverse opțiuni, inclusiv poțiuni din kerosen și săpun de rufe.Dar asta nu va rezolva problema.

O abordare integrată

1.Este necesar să colectați toate fructele care sunt afectate și au căzut la pământ pe ramuri.Nu poți lăsa mere mumificate pentru iarnă.

2.Apoi efectuați tăierea sanitară până la lemn sănătos și ardeți toate ramurile tăiate.

De asemenea, este important să se efectueze tăierea de subțiere, deoarece bolile afectează adesea copacii cu o coroană densă.

3.În cazuri avansate, tratăm frunzișul, coroanele copacilor și solul din zona trunchiului copacului cu o soluție (6-8%) de preparate pe bază de uree sau cupru (3%).Ciuperca poate supraviețui în sol.

4.Este important să ne amintim că, alături de monilioză, copacii sunt adesea afectați de crusta sau dăunători (molia de rădăcină, muștele).

În acest sens, este necesar să se efectueze un tratament împotriva dăunătorilor.

Ce să procesezi

În toamnă, puteți lupta cu succes împotriva bolii cu ajutorul medicamentelor Horus, Topaz, Skor și altele.

Se recomandă utilizarea Aktara, Iskra, Fufanon sau un alt insecticid împotriva dăunătorilor.

Cu același succes, puteți folosi preparate biologice Lepidotsid împotriva dăunătorilor și împotriva putregaiului Alirin-B, Ecosad sau alte preparate pe bază de Trichoderma.

După aceasta, nu mai rămâne decât să fertilizați cu calciu, care crește rezistența copacilor la boli și dăunători.

Puteți folosi îngrășăminte complexe.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente