AcasăMâncareCe ciuperci pot fi culese în septembrie și ce să gătești din...

Ce ciuperci pot fi culese în septembrie și ce să gătești din ele: opțiuni pentru mâncăruri delicioase

Putem spune cu încredere că sezonul ciupercilor este în plină desfășurare..

În septembrie, vă puteți întoarce de la o vânătoare liniștită cu o captură de ciuperci porcini, chanterelles, ciuperci de miere, ciuperci de lapte, trâmbițe, russula, capace de lapte de șofran, hribi, hribi, hribi și ciuperci de mușchi..

Când mergeți în pădure, amintiți-vă că există ciuperci necomestibile care se deghează în omologii lor comestibile și cu destul de mult succes.Pentru a evita greșelile, acordați atenție unui număr de semne externe care sunt caracteristice ciupercilor comestibile: au o culoare naturală și uniformă, nu își schimbă culoarea după tăiere și nu au o „fustă” pe tulpină.

Expert al publicației online BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova recomandă colectarea ciupercilor de dimensiuni medii – celor foarte tinere ar trebui să li se ofere posibilitatea de a crește, în timp ce ciupercile prea crescute, cel mai probabil, au deja pe cineva să mănânce – vorbim, desigur, despre insecte.

Datorită faptului că ciupercile colectate se strică destul de repede, nu amânați prelucrarea lor decât mai târziu – ciupercile din septembrie pot servi ca bază excelentă pentru pregătirea mâncărurilor variate și gustoase.

Ciupercile porcini pot fi fierte și apoi prăjite într-o tigaie – ca urmare, puteți servi și un bulion bogat de ciuperci pentru cină.

Se pot servi si cu cartofi, orez, orz perlat, paste, smantana, vinete si conopida.

Poți face același lucru și cu chanterele prăjindu-le.Alternativ, folosiți-le pentru a face supă cremă, supă crep, quiche, frittata, caserolă sau adăugați-le în aluat când coaceți pâinea.

Fripturile aromate sunt adesea preparate din ciuperci cu miere, în timp ce ciupercile de lapte sunt de obicei murate, iar capacele de lapte de șofran sunt murate.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Ce este monilioza și cum să o tratezi: uitați de sfaturile populare

Monilioza afectează nu numai pomii de meri, ci și alți pomi fructiferi.Nu există nicio speranță că înghețurile severe de iarnă vor distruge agentul...

Cum să gătești roșii umplute: un aperitiv proaspăt cu o umplutură originală

De multe ori trebuie să umpleți ardei, dovlecel și uneori chiar dovleac, dar astfel de trucuri se fac rar cu roșii.. Și este...

Ce trebuie să faceți pentru a preveni închiderea la culoare a cartofilor pentru hash browns: secrete culinare

Clătitele fierbinți cu cartofi nu ar trebui să fie verzi-albastru, ci aurii, dar mai des se întâmplă contrariul.. Acest lucru se întâmplă deoarece...

Furnicilor nu le place această plantă: vor pleca într-o zi – sfaturi pentru locuitorii de vară

Să ține furnicile departe de grădina ta este mai ușor decât pare..Vă spunem cum să faceți furnicile să părăsească zona dvs.Cum să scapi...

Comentarii recente