Putem spune cu încredere că sezonul ciupercilor este în plină desfășurare..
În septembrie, vă puteți întoarce de la o vânătoare liniștită cu o captură de ciuperci porcini, chanterelles, ciuperci de miere, ciuperci de lapte, trâmbițe, russula, capace de lapte de șofran, hribi, hribi, hribi și ciuperci de mușchi..
Când mergeți în pădure, amintiți-vă că există ciuperci necomestibile care se deghează în omologii lor comestibile și cu destul de mult succes.Pentru a evita greșelile, acordați atenție unui număr de semne externe care sunt caracteristice ciupercilor comestibile: au o culoare naturală și uniformă, nu își schimbă culoarea după tăiere și nu au o „fustă” pe tulpină.
Expert al publicației online BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova recomandă colectarea ciupercilor de dimensiuni medii – celor foarte tinere ar trebui să li se ofere posibilitatea de a crește, în timp ce ciupercile prea crescute, cel mai probabil, au deja pe cineva să mănânce – vorbim, desigur, despre insecte.
Datorită faptului că ciupercile colectate se strică destul de repede, nu amânați prelucrarea lor decât mai târziu – ciupercile din septembrie pot servi ca bază excelentă pentru pregătirea mâncărurilor variate și gustoase.
Ciupercile porcini pot fi fierte și apoi prăjite într-o tigaie – ca urmare, puteți servi și un bulion bogat de ciuperci pentru cină.
Se pot servi si cu cartofi, orez, orz perlat, paste, smantana, vinete si conopida.
Poți face același lucru și cu chanterele prăjindu-le.Alternativ, folosiți-le pentru a face supă cremă, supă crep, quiche, frittata, caserolă sau adăugați-le în aluat când coaceți pâinea.
Fripturile aromate sunt adesea preparate din ciuperci cu miere, în timp ce ciupercile de lapte sunt de obicei murate, iar capacele de lapte de șofran sunt murate.