Este puțin probabil ca oamenii moderni să facă ceai într-un samovar sau să gătească terci într-un cazan din fontă, deoarece aceste articole sunt considerate atribute ale antichității.
Dar, după cum ne spune expertul ediției online a BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova, până în prezent există cu siguranță lucruri în bucătării care ar fi trebuit de mult să fie înlocuite cu analogi mai funcționali.
Prosoapele textile
Prosoapele care au fost confecționate din țesături absorb mirosul, iar dacă nu sunt uscate corespunzător în fiecare zi, ele devin imediat un teren propice pentru bacterii.
În loc să folosiți textile în bucătărie, cumpărați prosoape de hârtie și instalați un suport elegant lângă chiuvetă pentru a le depozita.
Farfurioare pentru prepararea ceaiului
Chiar și bunicile noastre, atunci când făceau ceai, acopereau ceașca cu o farfurioară pentru a obține cât mai repede o băutură tare, parfumată și gustoasă.
În zilele noastre, puteți găsi în magazine capace speciale din silicon – acestea au un efect de vid, astfel încât sunt atrase în interior datorită temperaturii ridicate.Ca urmare, veți obține băutura dvs. preferată în câteva secunde și nu în câteva minute.
Strecurătoare pentru spaghete
În trecut, după gătire, spaghetele erau răsturnate cu apa clocotită într-o strecurătoare și clătite sub apă rece.
În zilele noastre, însă, gospodinele știu că nu trebuie clătite pastele – acestea trebuie scoase din oala cu apă clocotită și transferate direct într-un castron de servire.
Această problemă poate fi rezolvată prin achiziționarea unei linguri speciale pentru spaghete în orice magazin de ustensile de gătit.Designul său previne alunecarea spaghetelor și facilitează transferul pe farfurie.
Mai devreme v-am spus cum să faceți omletă în stil țărănesc.