Se pare că este greu să te gândești la o mâncare mai simplă decât terciul de ovăz: nu există nuanțe speciale în ceea ce privește prepararea.
Dar aceasta este o greșeală.
După cum se pare, mulți oameni fac inexactități în procesul de gătire a acestui fel de mâncare, notează expertul culinar și culinar al revistei noastre, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Care sunt defectele
Lipsa calității prelucrării
Dacă doriți ca terciul dvs. să se dovedească sănătos și gustos, merită în orice caz să treceți prin el înainte de a începe gătitul.După aceea, este extrem de important să clătiți produsul sub apă, și nu o singură dată: apa trebuie să devină curată și limpede.
Lipsa calcinării
Aproape toată lumea sare peste acest pas, deși este o modalitate universală de a face orice terci mai aromat.Trebuie doar să țineți mălaiul timp de trei minute într-o tigaie cu puțin ulei vegetal.
Apropo, acest lucru va reduce timpul de gătire.
Aceeași temperatură
Dacă doriți ca terciul să iasă gustos și de bună calitate, focul trebuie redus după fierbere: nu trebuie să gătiți terciul la flacără maximă.
Mai devreme v-am povestit despre cum se gătesc cotletele de orez cu cartofi.